00 / 00
|

Vitalia mliječna bajka uz Zijaha Sokolovića obradovala djecu u vrtiću SOS Dječijeg sela Sarajevo

Datum objave: 05.04.2019.

Djeca iz vrtića SOS Dječijeg sela Sarajevo danas su zahvaljujući kompaniji “Mlijekoprodukt” iz Kozarske Dubice, imala priliku da uživaju u predstavi “Kobajagi donijela me roda” koju je izveo poznati glumac Zijah Sokolović u sklopu kampanje “Vitalia mliječna bajka”.

Predstavi, koja kroz šaljive dosjetke glumca odgovara na jednu od najuzbudljivijih tajni  o vlastitom porijeklu, prisustvovalo je oko 90 mališana kojima su nakon druženja sa Zijahom podijeljeni i poklon paketići.

Kompanija "Mlijekoprodukt" je obezbijedila i donaciju mliječnih proizvoda  za SOS Dječija sela u Sarajevu i Gračanici, za ukupno 28 SOS porodica.

“’Mlijekoprodukt” poseban fokus stavlja na djecu i njihovo sretno i zdravo odrastanje, zbog

toga nam je zadovoljstvo što smo ovoga puta pomogli SOS Dječijim selima BiH. Kroz brojne

aktivnosti nastojimo da ukažemo na veliki značaj konzumacije mlijeka i mliječnih proizvoda u

dječijem uzrastu, a kako djeca najbolje uče kroz zabavu, ovog puta smo odlučili da ih

obradujemo predstavom sa Zijahom i omiljenim mliječnim proizvodima koji su neophodni za pravilan rast i razvoj. Zijah Sokolović je dobro poznato ime uz čije su bajke odrastale generacije, a uz bajku neizostavna je i čaša mlijeka. Mlijeko i bajke oduvijek su dio odrastanja i upravo smo reklamom ‘Vitalia mliječna bajka’, u kojoj se pojavljuje i Zijah, željeli da podsjetimo na važnost pravilne ishrane od najranijeg uzrasta”, rekao je Vlado Sandić, predstavnik kompanije Mlijekoprodukt.

Poznati bosanskohercegovački glumac i legenda pozorišnih dasaka, Zijah Sokolović, nije krio da je za druženje sa djecom uvijek raspoložen.

"Vrlo rado sam se odazvao pozivu kompanije 'Mlijekoprodukt', sa kojima već imam uspješnu saradnju. Djeca su u današnje vrijeme željna pozorišne umjetnosti, koja ih edukuje, širi vidike i pomaže da bolje razumiju svijet oko sebe istovremeno ih zabavljajući. Mnogo poštujem svoju najmlađu publiku i zato mi je drago što sam ih na ovaj način mogao upoznati sa pozorištem i samim tim obogatiti", istakao je Zijah Sokolović.

“Mlijekoprodukt” kao društveno odgovorna kompanija poseban akcenat stavlja na aktivnosti koje se ogledaju u pomoći najmlađima, posebno onima iz socijalno osjetljivih kategorija, te ima višegodišnju tradiciju donacija proizvoda brojnim dječijim institucijama i organizacijama.

00 / 00
|
Nazad
|
01 / 02

Moja Kravica Junior 250ml

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ex saepe odio animi, dolores impedit architecto fuga quam ut, accusamus totam illo doloremque ipsum, deleniti veritatis numquam corporis commodi repellat quasi.

Moja Kravica Junior 250ml

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ex saepe odio animi, dolores impedit architecto fuga quam ut, accusamus totam illo doloremque ipsum, deleniti veritatis numquam corporis commodi repellat quasi.

Informacije o proizvodu
Proizvod i opis
Pakovanje/SKU
mlečna mast
Rok trajanja i uslovi čuvanja
Transportno pakovanje
Proteini
Ugljeni hidrati
Energetska vrednost
Balans+ jogurt
TTOSO 1kg
1g
25 dana
12 komada
3,2g
5,2g
192kJ/46kcal