O nama

Mlijekoprodukt d.o.o. je proizvodna kompanija koje se bavi otkupom, preradom i distribucijom mlijeka i mliječnih proizvoda. Sa radom је počeo 01.marta 1997. godine, a 2007. godine je ušao u sastav Imlek grupe koja je regionalni lider mliječne industrije.

Mlijekoprodukt je danas najveći prerađivač sirovog mlijeka u Bosni i Hercegovini. Zauzima jednu od vodećih pozicija na domaćem tržištu mlijeka i mliječnih proizvoda i najveći je izvoznik ovih kategorija u zemlji. Pored domaćeg tržišta, proizvodi se plasiraju na tržište Evropske Unije, Crne Gore i Srbije.

Kompanija raspolaže sa najsavremenijim linijama za proizvodnju pasterizovanog mlijeka , jogurta, funkcionalnog jogurta, svježeg sira , surutke , kisele pavlake, milerama, maslaca , sterilizovanog mlijeka,  funkcionalnog mlijeka, mliječnog namaza, kiselog mlijeka, kefira i vrhnja za kuhanje. Konstantnim ulaganjem u savremenu proizvodnu i logističku tehnologiju, unapređenje proizvodnje i kvalitet sirovine dostignut je visok stepen kvaliteta proizvoda sa kojim se Mlijekoprodukt svrstava u vodeće mljekare u regionu.

Godine 2005. i 2006. uvedeni su međunarodni sistemi upravljanja kvalitetom HACCP (2005.) i  ISO 9001:2008 (2006.).

2011. godine uveden je međunarodni standard za hranu – IFS, a 2014. godine Halal standard.

U 2015. godini izvršena je sertifikacija standarda „ISO 14001:2004“ - Sistemi upravljanja zaštitom životne sredine i „OHSAS 18001:2007” - Sistem upravljanja zaštitom zdravlja i bezbjednosti na radu.

Pored jasno prepoznatljivih brendova kao što su Vitalia, Moja Kravica, Natura milk, Jogood, Grekos i Bello razvijen je i funkcionalnog segment koji je predstavljen brendom Balans+ pa se tako pored kvaliteta sirovine i proizvoda, savremene i praktične ambalaže, potrošačima obezbjeđuju i mliječni proizvodi sa dodatnim sastojcima koji povoljno utiču na različite aspekte ljudskog organizma i zdravlja.