Društvena odgovornost

drustvena odgovornost

Pored tržišne orijentacije, Mlijekoprodukt kao društveno odgovorna kompanija konstantno vodi računa o društvu i okolini u kojoj posluje. Humanitarne i društveno odgovorne aktivnosti koje se sprovode godinama unazad kroz stalne donacije najugroženim članovima društva i udruženjima koja ih predstavljaju, postale su neizostavni dio poslovanja kompanije. Posebno se ističe saradnja sa Dječijim domom “Rada Vranješević” iz Banja Luke sa kojim je od 2012. godine pokrenuta humanitarna aktivnost kojom  se ovom domu besplatno obezbjeđuju svi potrebni mliječni proizvodi na svakodnevnom nivou.

Kao veliko priznanje za humanitarni rad Mlijekoprodukt je od Skupštine Crvenog krsta Republike Srpske dobio Srebrni znak za razvoj, unaprijeđenje organizacije, omasovljavanje članstva i uključivanje u ostvarivanju programskih zadataka, podizanje i jačanje ugleda i afirmaciju Crvenog krsta Republike Srpske.

Pored humanitarnog aspekta, Mlijekoprodukt aktivno i konstantno učestvuje i u raznim aktivnostima koje imaju za cilj promovisanje domaće proizvodnje kao i povećanje svjesnosti stanovništva o značaju mlijeka i mliječnih proizvoda za zdravlje, kao što je obilježavanje Svjetskog dana mlijeka i Svjetskog dana školskog mlijeka.